Procedure in geval overlijden buitenlander in Bali

 

Overlijden in huis

  • Direct een dokter bellen om overlijden vast te laten stellen
  • Politie bellen die een politierapport zal opstellen
  • Begrafenis ondernemer bellen 

De nabestaanden moeten overeenkomen met de begrafenisondernemer welke begraafkist zal worden gekozen. Ook moet onderhandeld worden wat de totale kosten zullen zijn. De begrafenisondernemer kan alles verzorgen zoals begraafkist, certificaat van overlijden van lokale overheden, ambulance en crematie. Ook het vervoer van de overledene naar ziekenhuis en openbare locatie kan door hen worden verzorgd. Op uw verzoek kunnen zij ook uitnodigingen verzorgen.

De begrafenisondernemer zal de overledene zo snel mogelijk vervoeren naar Sanglah ziekenhuis in Denpasar. Daar zal het lichaam gereed gemaakt worden voor opbaren (formaline etc.) en zal een verklaring van overlijden afgegeven worden.

De overledene moet zo snel mogelijk gerepatrieerd worden naar Nederland. De begrafenisondernemer kan dit verzorgen mbt tot de speciale begraafkist die gebruikt moet worden en het vervoer van het Saglah ziekenhuis naar het vliegveld met een ambulance. Het lichaam van de overledene zal in een speciale vrieskamer van het ziekenhuis bewaard worden tot het vervoerd kan worden.
 

Opbaren

 op Bali mogelijk op een aantal plaatsen

  • Militair ziekenhuis Jalan Sudirman Denpasar heeft een bezoekfaciliteit voor maximaal 50 personen.
  • Ruma Duka Kertas Madi, een speciale faciliteit in Denpasar, die 100 mensen (module) kunnen ontvangen. Wanneer meer bezoekers verwacht worden kan worden uitgebreid zodat de capaciteit 200 bezoekers (2 modules)wordt.
  • Opbaren in huis, maar dit is alleen mogelijk als het huis geen eigendom is van een Hindu-familie of individuele Hindu persoon. In deze huizen mogen geen doden worden opgebaard. Ook zal na afloop een cleaning-ceremonie moeten plaatsvinden.

Cremeren

is mogelijk in Mumbu Jimbaran. Dit wordt door de begrafenis ondernemer op uw verzoek geregeld.
Echter voordat er gecremeerd kan worden moeten er verklaringen zijn zoals:

Het is dus zaak direct na het overlijden contact op te nemen met het Nederlandse Consulaat in Denpasar en Kantor Imigrasie in Kuta, het orgaan welke een visum voor de overledene heeft afgegeven.
De as van de overledene kan worden meegenomen maar ook worden uitgestrooid over zee. De keuze is aan de nabestaanden. 

Meer over begrafenissen

Voor mensen die niet Moslim, Hindu of Budhist zijn is er geen begraafplaats in Bali.Hiervoor moet worden uitgeweken naar Surabaya. Wel is er een crematorium in Taman Mumbul
Speciale begrafenisauto's zijn er op Bali niet. De begrafenisondernemer vervoert de overledenen met een ambulance naar het ziekenhuis, de opbaargelegenheid en het crematorium.
De familieleden en overige dankbetuigende mensen volgen over het algemeen met hun eigen vervoermiddel.
Het zal zeker mogelijk zijn, als men dat wil, om limousines te huren, maar daar zult u zelf voor moeten zorgen
Wel zie je weleens speciale wagens rijden die dan tevens een soort bus is waar de familie ook in kan plaatsnemen..

Een betrouwbare begrafenisondernemer

die al jaren zijn begrafenis-service verleend in Bali is:
Perusahaan Peti & Jasa Permakaman “Imaunel”
Jl. Iman Bonjol 328
DENPASAR
Telefoon 0361-7740809 

NCB banner

De Nederlandse Club Bali is een club van Nederlanders en Nederlands sprekenden die op Bali wonen.  Ons doel is het bevorderen van het onderlinge contact en het delen van informatie. Wordt ook lid !!