NCB

De Nederlandse Club Bali is een club van Nederlanders en Nederlands sprekenden die op Bali wonen. Ons doel is het bevorderen van het onderlinge contact en het delen van informatie.

Afgelopen 1 mei hadden we weer de maandelijkse borrel. Deze keer met een extra feestelijk tintje I.v.m. De kroning van Willem IV tot koning van Nederland.
De opkomst was overweldigend en het gezelschap werd overladen met hapjes van Nengah en Theo waarvoor onze dank. Ook mochten we weer drie nieuwe leden welkom heten. Al met al een groot succes.

 

De trip begon een klein beetje vertraagd door een misverstandje tussen de Kuta-opstappers en de chauffeur daar. Het duurde even voor dat zij in de gaten hadden dat ze op elkaar wachtten. Maar dat maakte het de andere mensen gemakkelijker om met elkaar kennis te maken en de contributie te betalen.

De trip van 16 oktober naar Noord-Bali, georganiseerd door Robbert van Amelrooij, was zeer geslaagd. Ook deze keer waren de weergoden ons gunstig gezind. We leerden waarom megabussen eigenlijk niet op Bali thuis horen (Robbert had een kleinere bus besteld). Fijn dat Robbert ook een volgauto geregeld had. Die kwam onder andere goed van pas voor hen die de warmwaterbronnen de voorkeur gaven boven het boedistisch klooster, nog eventjes boodschappen wilden doen of via iets andere route naar huis wilden gaan. In de bus, maar ook bij de diverse uitstapjes was het gezellig. Dit kwam ondermeer omdat enkele niet-leden meegingen. Een van de uitstapjes was naar de bibliotheek ‘Coba Baca’ in Lovina die Robbert mee hielp oprichten en nu goed draait.

Huub heeft mij gevraagd om een verslag van de tocht te maken. Dit wordt dan mijn eerste activiteit als nieuw clublid. Olga en Paul hebben ook een aandeel hierin, zoals jullie zullen lezen. Huub heeft foto’s geleverd. Hij maakte een selectie van foto’s die hij van Victor en van een gast had ontvangen. Hij heeft ze gecomprimeerd in een redelijk verstuurbaar formaat. Jullie vinden ze aan het eind van dit verslag.
Wandel groep en Orchidee groep splitsen zich en komen weer samen in het Bali Aga dorp Tenganan.

Het was zaterdag 17 november, de dag van de geplande trip van de NCB naar Candidasa, een prachtige stralende dag. De Gunung Agung toonde zich onderweg majesteitelijk. In totaal waren we met 43 mensen, waarvan 30 leden en 13 gasten. Het was een waar konvooi waarmee we ons over de weg naar Karangasam voortbewogen. Maar liefst vijf busjes, lekker hoog, met grote ramen, en comfortabel. Het was een ware kunst tour om die vijf tegelijk in Iseh te krijgen, alwaar de eerste koffie stop was gepland. Enige vertraging was onvermijdelijk.

NCB banner

De Nederlandse Club Bali is een club van Nederlanders en Nederlands sprekenden die op Bali wonen.  Ons doel is het bevorderen van het onderlinge contact en het delen van informatie. Wordt ook lid !!